Werving en selectie hospitality

Blog

In ons blog delen wij onze tips & tricks in recruitment en solliciteren. Wij recruiters zien dagelijks CV’s en sollicitanten.

Daarom helpen wij jou als werkgever en sollicitant graag.

vacaturetekst

Tips voor een goede vacaturetekst

Voor vrijwel ieder hospitality bedrijf is personeel het allerbelangrijkste. Zonder goed horecapersoneel zijn er geen succesvolle bedrijven. Echter, het aantrekken van personeel is voor vele bedrijven een lastige kwestie. Nu de vraag naar horecapersoneel steeds groter wordt door het krappe aanbod…

Lees verder
Werving en selectie hospitality

Vacatures straks ook goed vindbaar in Google for Jobs? Zo doe je dat!

Vacaturesites zijn het populairste medium om te zoeken naar een nieuwe baan. Google blijft een belangrijk startpunt in de zoektocht naar een nieuwe baan. Met de nieuwe geïntegreerde vacature-zoekfunctie wilt Google de werkzoekende helpen in de…

Lees verder

Structuur van een sollicitatiegesprek

In een eerste sollicitatiegesprek probeer je erachter te komen of de sollicitant bij de organisatie past en zijn of haar kwaliteiten en vaardigheden goed aansluiten op de functie zelf. Net zoals de sollicitant is het belangrijk dat je als interviewer voorbereid het gesprek in gaat. Bekijk het CV goed en noteer open vragen.

Lees verder

De 7 populairste bijbanen in de horeca

Een bijbaan in de horeca is één van de populairste bijbanen onder jongeren. In de horeca is ongeveer 45% van de mensen jonger dan 25 jaar. Een groot voordeel is dat je een bijbaan in de horeca goed kan combineren met je studie omdat je meestal in de avond en in het weekend werkt. De werkzaamheden zijn…

Lees verder

5 Gouden tips bij het solliciteren op een hotel vacature

Als je de juiste vacature gevonden kun je het bedrijf een sollicitatiebrief schrijven. Het belangrijkste is, dat je wilt laten merken dat jij de beste kandidaat bent. Om jezelf zo goed mogelijk in je brief te verkopen en aandacht te trekken, kun je het AIDA volgende model toepassen.

Lees verder

Voorbeeld sollicitatiebrieven

Bij het schrijven van een sollicitatiebrief horeca of sollicitatiebrief hotel is het van belang dat de brief een aantal elementen bevat. Tijdens het schrijven van je motivatiebrief besteed je uiteraard veel aandacht aan de inhoud. Bedenk je ook hoe de brief gelezen wordt, oftewel de stijl.

Lees verder

Do’s en don’ts tijdens het sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek blijft vrijwel niets onopgemerkt. De interviewer kijkt niet alleen of je de geschikte persoon bent voor de functie, maar hij of zij let ook op je lichaamstaal en of jij jezelf goed kan verkopen. Een goede CV en sollicitatiebrief is heel belangrijk, maar zonder een goede indruk wordt het lastig…

Lees verder

Ik zoek een nieuwe hotel baan! Hoe pak ik dit aan?

In januari is er bij Hotelprofessionals een grote piek te zien als het gaat om sollicitaties. Er wordt direct aan de gemaakte goede voornemens gewerkt door op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Met een record aan hotel vacatures kan het vinden van een nieuwe hotel baan die bij jou past makkelijker gezegd zijn dan gedaan.

Lees verder

Hotel baan? Tips voor het vinden van een baan in een hotel!

Als je op zoek gaat naar een hotel baan zul je een heel sollicitatieproces doorlopen. Tussen de start van proces tot je eerste werkdag zit soms wel een aantal maanden. Onder andere de fase van het oriënteren kan veel tijd in beslag nemen.

Lees verder

Voorbeeld CV

In een curriculum vitae vertel je wie je bent en wat je kunt. Belangrijk om te weten is dat je cv enkel bestaat uit feiten: alle relevante werkervaringen, opleidingen, vaardigheden en kwaliteiten moeten uit je cv naar voren komen. Vanuit je cv maakt de werkgever een profielschets van de kandidaat.

Lees verder