General Manager hotel – GM Hotel

Ben je op zoek naar een General Manager die een balans kan vinden tussen een groot aantal verantwoordelijkheden en naadloos kan schakelen tussen operationele en strategische doelstellingen? MJ People is er om je te helpen bij het vinden van de perfecte match. Met onze uitgebreide ervaring blinken wij uit in het identificeren van managers die een echte passie hebben voor het leiden van teams en het inspireren van verschillende afdelingen. We begrijpen dat de ideale General Manager (GM) voor elk hospitality bedrijf anders is. Daarom gaan wij zorgvuldig op zoek naar een GM met de juiste managementvaardigheden die passen bij de unieke behoeften van jouw bedrijf.

Wat is een General Manager?

Een General Manager bekleedt een sleutelpositie in het senior management van een hotel en houdt toezicht op alle processen, diensten en activiteiten. Ze stellen beleid op en voeren dit uit, stellen en bereiken doelen en beheren afdelingen als marketing, verkoop, personeelszaken, financiën en nog veel meer. Als General Manager zorg je ervoor dat het hotel soepel functioneert en succesvol is.

Wat doet een General Manager?

Als General Manager in een hotel speel je een centrale rol in het dagelijkse management. Onder jouw aandachtige supervisie draait het hotel op volle toeren. Je bent het gezicht van het hotel en je bent actief in het onderhouden van netwerken en mediarelaties. In samenwerking met het managementteam geef je vorm aan het beleid en stuur je initiatieven en verbeteringen aan. Als General Manager ben je verantwoordelijk voor alle processen, diensten en activiteiten in het hotel.
general manager

Dit zijn enkele van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een General Manager in een hotel:

 • Leidinggeven en aansturen van een team en rapporteren aan de director of operations.
 • Resultaten van het hotel delen met de hoteldirectie om hen goed te informeren over de prestaties.
 • Algehele verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het hotel, inclusief operationele activiteiten, service, financiën, marketing en personeelsbeheer.
 • Het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, de omzet te vergroten en de concurrentiepositie van het hotel te versterken.
 • Het efficiënt beheren van alle operationele processen binnen het hotel, zoals receptie, housekeeping, F&B en andere afdelingen.
 • Monitoren van verkoop, budgetten en het maximaliseren van inkomsten en winst.
 • Ervoor zorgen dat de service van hoge kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen van de gasten.
 • Aannemen, trainen, motiveren en evalueren van personeel om ervoor te zorgen dat het team goed functioneert.
 • Het ontwikkelen van marketingstrategieën om de naamsbekendheid van het hotel te vergroten en de bezettingsgraad te verhogen.
 • Het waarborgen van de naleving van de kwaliteitsnormen en regelgeving in het hotel.
general manager

Hoe word je een General Manager?

Het pad om een General Manager in een hotel te worden, vereist een combinatie van opleiding, ervaring, vaardigheden en netwerken. Hier zijn de stappen die vaak worden gevolgd om deze positie te bereiken:

 • Opleiding: Behaal een diploma in hotelmanagement, gastvrijheid of aanverwante vakgebieden en overweeg een vervolgstudie aan gerenommeerde hotelscholen zoals Den Haag of Maastricht.
 • Werkervaring: Doe praktijkervaring op in de horeca en hotelsector, van stages tot leidinggevende functies op verschillende afdelingen.
 • Leiderschapsvaardigheden: Koester effectieve leiderschapscapaciteiten om diverse teams en medewerkers te motiveren en met hen te communiceren.
 • Specialisatie & training: Verrijk je expertise door middel van trainingen, workshops en certificeringsprogramma’s gericht op hotelmanagement en aanverwante onderwerpen.
 • Netwerken: Werk aan een professioneel netwerk binnen de hotelbranche om lonende carrièremogelijkheden te benutten.

Onthoud dat het opklimmen naar de positie van General Manager in een hotel vaak een geleidelijke reis van toewijding en hard werken inhoudt, vergezeld van uitstekende vaardigheden op het gebied van communicatie, besluitvorming en probleemoplossing.

Wat verdient een General Manager?

Het salaris van een General Manager in een hotel kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals aantal kamers en locatie van het hotel, het type accommodatie, de keten waartoe het hotel behoort en de ervaring van de General Manager. In luxere hotels of grote hotelketens met veel kamers en faciliteiten kan het salaris van een General Manager hoger zijn. In sommige gevallen kunnen ervaren General Managers van grote hotels in grote steden een aanzienlijk salaris verdienen. Daarentegen kunnen General Managers van kleinere, onafhankelijke hotels of hotels in landelijke gebieden doorgaans een lager salaris verwachten.

Gemiddeld kan het salaris van een General Manager in een hotel variëren van ongeveer €60.000 tot €150.000 of meer per jaar, afhankelijk van de genoemde factoren. Daarnaast kunnen bonussen, prestatiegerelateerde beloningen, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voordelen de totale beloningspakketten beïnvloeden.

Al onze opdrachtgevers bevinden zich in de wereld van de hospitality: hotels, musea, warenhuizen, cateringorganisaties, restaurants en andere opdrachtgevers die op zoek zijn naar professionals met een hospitality achtergrond.

Ben je op zoek naar een General Manger voor jouw hospitality bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op via info@mjpeople.nl, bel ons, of vul onderstaand contactformulier in. Laat ons je in contact brengen met onze gewaardeerde opdrachtgevers of kandidaten in heel Nederland.