Hotel manager

Bij MJ People zijn we toegewijd aan het assisteren van diverse bedrijven in de hospitality en hotellerie, zowel nationaal als internationaal, bij het vinden van de perfecte match. Onze ervaring heeft ons in staat gesteld om meerdere bedrijven te helpen bij het werven van hotel managers. Als experts in de hospitality branche begrijpen we als geen ander welke kwaliteiten een hotel manager moet bezitten.

Wat is een hotel manager?

Als hotel manager ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van een uitstekende gastenservice, het beheren van het personeel en het stimuleren van de winstgevendheid van het hotel. Je zorgt dat het hotel soepel functioneert en aan de behoeften van de gasten voldoet.

Als hotelmanager ben je een overtuigende en inspirerende leider die verantwoordelijk is voor het volledige beheer van het hotel. Daarnaast fungeer je als het gezicht van het hotel en zorg je voor het welzijn van je team. Je bent een gastvrije manager die aandacht heeft voor details. Je streeft ernaar de hoogste beoordelingen te ontvangen op verschillende boekingsplatforms. Bovendien ben je vaak operationeel betrokken, werk je actief mee, bied je begeleiding, coaching en motivatie aan.

hotel manager

Wat doet een hotel manager?

  • Leiden en beheren van alle aspecten van het hotel, inclusief gastenservice, personeelsbeheer, financieel beheer en operationele taken.
  • Zorgen voor een uitzonderlijke gastenervaring door te zorgen voor uitstekende klantenservice, het afhandelen van klachten en het voldoen aan de behoeften van de gasten.
  • Ontwikkelen en implementeren van strategieën om de bezettingsgraad te verhogen, inclusief marketing- en verkoopplannen en samenwerking met het marketingteam.
  • Beheren van het financiële aspect van het hotel, inclusief het opstellen en beheren van het budget, het bewaken van inkomsten en uitgaven en het nemen van maatregelen om de winstgevendheid te verbeteren.
  • Zorgen voor een efficiënte operationele werking, inclusief het beheren van reserveringen, toezicht houden op de schoonmaakdienst, onderhoud van faciliteiten en beheer van voorraden.
  • Werven, trainen en managen van het hotelpersoneel om een hoog niveau van service en professionaliteit te garanderen.

Hoe word je een hotel manager?

Om een hotelmanager te worden, zijn er verschillende stappen en kwalificaties die nuttig kunnen zijn. Hier zijn de algemene stappen die je kunt nemen om een hotelmanager te worden:

Opleiding: Een diploma of graad in hotelmanagement, gastvrijheid of een gerelateerd vakgebied is vaak vereist of sterk aanbevolen. Je kunt een opleiding volgen aan een hogeschool, universiteit of een gespecialiseerde hogere hotelschool in bijvoorbeeld Den Haag of Maastricht. Deze opleidingen bieden cursussen op het gebied van hotellerie, gastenservice, marketing, financieel beheer en andere relevante onderwerpen.

Ervaring: Het is belangrijk om praktijkervaring op te doen in de hotelindustrie. Voor instapniveau of junior hotel management posities kan een paar jaar relevante werkervaring in de hotelbranche voldoende zijn. Voor meer senior hotel management posities, zoals een general manager of operations manager, kan er meestal een aanzienlijke hoeveelheid ervaring vereist zijn. Dit kan variëren van 5 tot 10 jaar of meer, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het hotel.

Doorgroeien: Het opbouwen van een ervaring en netwerk in de hotelindustrie kan je helpen om door te groeien naar een managementpositie. Begin met instapniveau posities en werk je weg omhoog door middel van toenemende verantwoordelijkheden en ervaring. Het tonen van leiderschapsvaardigheden en het behalen van successen in eerdere functies kan je kansen vergroten om gepromoveerd te worden tot managementposities.

Training en certificering: Er zijn verschillende professionele trainingen en certificeringen beschikbaar die je vaardigheden en kennis als hotelmanager kunnen versterken. Je kunt hierbij denken aan trainingen gespecialiseerd in coaching en leidinggeven of budgetten opstellen en beheren.

Ontwikkeling van vaardigheden: Naast formele opleiding en ervaring zijn er bepaalde vaardigheden die nuttig zijn voor een hotelmanager. Denk hierbij aan sterke communicatievaardigheden, ondernemend, stressbestendig en gestructureerd. Daarnaast heb je ook sterke leiderschapskwaliteiten, ben je probleemoplossend, organisatorisch sterk, oog voor detail en het vermogen om onder druk te werken. Door je vaardigheden voortdurend te ontwikkelen en te verfijnen, kun je je kansen vergroten om een succesvolle hotel manager te worden.

solliciteren op hotel vacatures

Wat verdient een hotel manager?

Het salaris van een hotelmanager varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en locatie van het hotel, het type accommodatie (bijv. luxe, boetiek, budget), de ervaring en kwalificaties van de manager, en de specifieke verantwoordelijkheden van de functie. Over het algemeen kan het salaris van een hotelmanager behoorlijk competitief zijn. Het salaris van een hotelmanager ligt tussen de € 4.500 en € 7.500 bruto per maand.

In grote stedelijke gebieden zoals Amsterdam en luxe hotels kunnen hotel managers een hoger salaris verwachten in vergelijking met kleinere hotels of landelijke gebieden. Daarnaast kunnen bonussen, prestatiegerelateerde beloningen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto, huisvesting of gezondheidsvoorzieningen deel uitmaken van het totale compensatiepakket.

Heb jij hulp nodig bij het zoeken van een hotel manager? Stuur een e-mail naar info@mjpeople.nl, neem telefonisch contact op of vul onderstaand contactformulier in. Misschien kunnen wij je ondersteunen bij de juiste match voor jouw management vacature.