vacaturetekst

Tips voor een goede vacaturetekst

Voor bijna ieder hospitality bedrijf is personeel het allerbelangrijkste. Zonder goed horecapersoneel zijn er geen succesvolle bedrijven. Echter, het aantrekken van personeel is voor vele bedrijven een lastige kwestie. Nu de vraag naar horecapersoneel steeds groter wordt door het krappe aanbod moet er meer aandacht worden besteed aan het opstellen van de vacaturetekst. Wat is het belangrijkste om in een vacaturetekst te zetten? In deze blog lees je tips voor een goede vacaturetekst.

Wat vindt het personeel belangrijk?

In het verbeteren van recruitment gaat veel tijd zitten, maar die tijd is het absoluut waard. Iemand met een hart voor de zaak en goed is in zijn of haar werk is uiteindelijk in deze tijd ontzettend veel waard voor jouw bedrijf. Voor sommige bedrijven kan het raadzaam zijn om een hospitality recruitmentbureau in te huren. Wil je het toch zelf doen? Dan moet er veel aandacht besteed worden aan het maken van de vacature. Bedenk bij het inhuren van personeel goed wat zij belangrijk vinden in een baan. Er staan veel onderzoeken online over wat, bijvoorbeeld Generatie Z belangrijk vindt.

Vrijheid = blijheid

Vrijheid is voor veel personeel belangrijk. Je kunt in de vacature zetten, dat personeel hun eigen werktijden mogen bepalen. Zo kan een ochtendmens al om 07:00 uur beginnen en iemand met opstartproblemen om 09:30 uur. Op die manier creëer je een voordeel voor het personeel. De mogelijkheid om thuis te werken kan ook een voordeel zijn voor de medewerkers. Uiteraard is dit voor horecapersoneel niet altijd mogelijk. Een andere vorm van vrijheid is een werkplek in de buurt. Op deze manier houden werknemers meer vrije tijd over voor, bijvoorbeeld sport.

Ruimte voor ontwikkeling

Tegenwoordig wordt er veel gefocust op de persoonlijke ontwikkeling van personeel. Zorg er dus voor dat duidelijk naar voren komt dat het personeel eventueel trainingen kan volgen en zelf met ideeën kan komen. Er moet voldoende ruimte zijn voor ontwikkeling en ontplooien. Wat ook ontzettend van belang is, zijn de doorgroeimogelijkheid binnen de organisatie. Ambitieus personeel zal sneller naar je toekomen als ze, bij jouw bedrijf, van junior naar senior kunnen groeien.

Zonder een goede vacature zal hospitality recruitment niet slagen. Zoek goed uit wat de behoefte van het personeel is en zet deze werkvoordelen dan ook duidelijk in de vacature.